Cum a aparut activitatea de Call Center în România?

01July

Cum a aparut activitatea de Call Center în România?

Un call center își ia activitatea prin intermediul unui spațiu de lucru deschis extins pentru agenții call center, cu stații de lucru care să includă un calculator pentru fiecare agent, un set de telefon, setul cu cască conectat la un comutator de telecomunicații, și una sau mai multe stații de supraveghere. Acesta poate fi operat independent sau în rețea cu centrele suplimentare, de multe ori legat la un computer din rețeaua corporativă, inclusiv mainframe-uri, microcalculatoare si rețeaua locală. Din ce în ce, caile de voce și de date în centru sunt legate printr-un set de noi tehnologii care integreaza telefonia si calculatoarele.

Până în 1997 în țara noastră nu exista încă nimic din aria rolurilor corespunzătoare activității de call center. Odată cu anul 1997, în multe companii multinaționale s-a început școlirea generațiilor Customer Service, care astăzi a ajuns să fie leader, mentor pentru generația call center din zilele noastre, care activează in multiple sectoare economice.

Din acel an și până în prezent call center-ul ca job s-a consolidat, s-a diversificat, apărând astfel servicii anexe locale care susțin dezvoltarea competențelor noilor agenți de call center. Noi considerăm că este nevoie ca oamenii să cunoască istoria acestei industrii, să cunoască poveștile de succes, pentru ca tot mai mulți tineri absolvenți să privească job-ul de call center ca pe o oportunitate și o rampă de lansare.

În țara noastră joburile ce presupun activități de call center sunt asociate cu tinerețea și lipsa de experiență. Acest lucru se datorează faptului că în Occident majoritatea angajaților sunt tineri și vezi foarte rar agenți de call center trecuți de prima tinerețe. Suntem de părere că în curând și în România va veni perioada când un job în call center va fi o alternativă și pentru oamenii ce fac parte din alte categorii profesionale ce au trecut de prima tinerețe.

Posted by Laurențiu Barbu  Posted on 01 Jul 
  • Post Comments 0

    Drop us a line

    Your email address will not be published. Required fields are marked *